Mese festive pentru alte ocazii
3 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Mese festive pentru alte ocazii
Ne-am gandit ca sunt multe ocazii pentru mese festive.
Aici putem sa scriem despre mesele festive pe care le facem cu ocazia zilelor de nastere, a celor de nume, a casatoriei sau botezului vreunui copil!
Administratorii
Aici putem sa scriem despre mesele festive pe care le facem cu ocazia zilelor de nastere, a celor de nume, a casatoriei sau botezului vreunui copil!
Administratorii
Re: Mese festive pentru alte ocazii
....sau o cina romantica. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aisha a scris:Ne-am gandit ca sunt multe ocazii pentru mese festive.
Aici putem sa scriem despre mesele festive pe care le facem cu ocazia zilelor de nastere, a celor de nume, a casatoriei sau botezului vreunui copil!
Administratorii
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Geta am ras de m-am stricat cu puii aia!
Haiosi foc!
Mi-ai inseninat ziua! Mai ales ca este prima zi de serviciu!
Haiosi foc!
Mi-ai inseninat ziua! Mai ales ca este prima zi de serviciu!
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Ma bucur ca ti-au placut. Si pe mine m-au amuzat teribil si, chiar nu sunt greu de realizat. Inveselesti musafirii instantaneu , cu ei...
Servici usor si...fara evenimente deosebite !
Servici usor si...fara evenimente deosebite !
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Am si eu o intrebare: Care ar fi metoda cea mai buna, sa fac si eu mamaligute din acelea micute, ca in poza de mai sus?
Parca nu as crede ca sunt facute separat. Si, daca faci transferul in cesti sau ceva rotund, ca sa apara asa, oare nu se lipeste cand o rastorni in farfurie?
Parca nu as crede ca sunt facute separat. Si, daca faci transferul in cesti sau ceva rotund, ca sa apara asa, oare nu se lipeste cand o rastorni in farfurie?
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Am vazut la o emisiune de bucatarie la francezi...
Cand e mamaliga fierbinte se ia cu polonicul mare si se toarna intr-o forma cilindrica din inox. Cam ca alea de taiat fursecuri dar mai inalte si mai mari. Daca forma e rotunda iese cam asa.
Cand ridici forma, mamaliga ramane ca o minge.
Formele astea se pot folosi la diverse chestii de ornat.
Poti pune in aceste forme garnitura de orez, iar acesta care e mai tare va ramane ca un turnuletz.
Etc., etc.
Cand e mamaliga fierbinte se ia cu polonicul mare si se toarna intr-o forma cilindrica din inox. Cam ca alea de taiat fursecuri dar mai inalte si mai mari. Daca forma e rotunda iese cam asa.
Cand ridici forma, mamaliga ramane ca o minge.
Formele astea se pot folosi la diverse chestii de ornat.
Poti pune in aceste forme garnitura de orez, iar acesta care e mai tare va ramane ca un turnuletz.
Etc., etc.
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Super metoda ! Merci Adina ! Dar forma nu se unge cu nimic ? Si cat se lasa pana se scoate ? Ca e cilindrica , am inteles. Dar cea rotunda cum apare ?
PS
As putea sa-mi fac forma pentru asa ceva, din cutii de conserve mari. Le tai fundul, le mai scurtez daca e cazul si le slefuiesc putin. Asta...daca nu vad pe la magazin forma speciala pentru asa ceva.
PS
As putea sa-mi fac forma pentru asa ceva, din cutii de conserve mari. Le tai fundul, le mai scurtez daca e cazul si le slefuiesc putin. Asta...daca nu vad pe la magazin forma speciala pentru asa ceva.
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Le poti unge cu un pic de unt - pentru mamaliga, la restul nu!
Formele pot fi rotunde sau alte figuri geometrice (patrate, stelute, roburi, figurine, etc.). Sunt din inox si de diferite inaltimi.
Poti face din cutii de conserve la care tai si capacul si fundul PERFECT, fara zimturi.
Pentru mamaliga este de preferat sa folosesti forme mai mari - cu raza mare a cercului. Pentru orez, mazare, piureu, legume pasate etc. Poti folosi si alte figuri si forme mai mici ca suprafata.
Am sa caut pe internet sa vad daca gasesc ceva de acest fel sa va postez.
Un exemplu bun este forma in forma de stea care se pune in tigaie, oul spart in ea, iar dupa ce se intareste albusul scoti forma si iese oul ochi in forma de stea... E postat la accesorii pentru gatit.
Eu zic ca la garnitura de orez merge o forma rotunda cu un diametru de maxim 5 cm si inalta de cat doresti... 5 cm, 8 cm... iar apoi sa pui un fir de patrunjel sau alta verdeata in virf. Sau o rosie cherry... sau ce iti mai trazneste prin minte...
Formele pot fi rotunde sau alte figuri geometrice (patrate, stelute, roburi, figurine, etc.). Sunt din inox si de diferite inaltimi.
Poti face din cutii de conserve la care tai si capacul si fundul PERFECT, fara zimturi.
Pentru mamaliga este de preferat sa folosesti forme mai mari - cu raza mare a cercului. Pentru orez, mazare, piureu, legume pasate etc. Poti folosi si alte figuri si forme mai mici ca suprafata.
Am sa caut pe internet sa vad daca gasesc ceva de acest fel sa va postez.
Un exemplu bun este forma in forma de stea care se pune in tigaie, oul spart in ea, iar dupa ce se intareste albusul scoti forma si iese oul ochi in forma de stea... E postat la accesorii pentru gatit.
Eu zic ca la garnitura de orez merge o forma rotunda cu un diametru de maxim 5 cm si inalta de cat doresti... 5 cm, 8 cm... iar apoi sa pui un fir de patrunjel sau alta verdeata in virf. Sau o rosie cherry... sau ce iti mai trazneste prin minte...
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Geto super mincarurile da cu atitea tacimuri mori de foame ,inghitind in sec,pina deslusesti care si la ce foloseste.Musai trebuie sa iei niste lecti de utilizare a lor ca alminteri te faci de ris si iti ramine dumicatul in git cind oi vedea ca ceilalti isi da coate si strimba din nas ca nu sti a te purta ca o lady
daniela- Zina soarelui
- Mesaje : 796
Data nasterii : 06/04/1957
Data de inscriere : 15/12/2010
Localizare : Bucuresti
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Ei , mai Daniela...Sa fii sigura ca, acolo unde sunt atatea tacamuri, nu vei gasi in farfurii mancare decat firmituri de portii, ca asa sunt mesele simandicoase. Nici pe-o masea nu-ti ajunge. Tre sa vii mancat de acasa, asta e sigur.
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Re: Mese festive pentru alte ocazii
O regula simpla ca sa nu gresiti folosirea tacamurilor: se incepe folosirea lor dinspre exteriorul farfuriei spre interior. Asa se aduc felurile de mancare. Mare grija daca aveti vre-un bol cu apa in fata - de obicei se pune daca serviti pulpe de pui, singura mancare ce se mananca cu mana si la Ritz - deci NU BETI APA!!! Este pentru spalat degetele....
Re: Mese festive pentru alte ocazii
Am reusit sa fac mamaliguta aceea micuta !
Ideea mi-a venit instantaneu, fara sa fi cumparat nimic in prealabil. Mi-am spus ca, nu am cum sa stric nimic, nefiind vorba de invitati decat membrii familiei.
Deci, am folosit niste cesti mai mari pe care le aveam in casa. Eu le-am cumparat mai de mult pentru supa sau ciorba de burta. Ha ha, la supa mai merge dar, la ciorba de burta trebuie sa pun de doua ori ca, mie imi place mult si nu ma satur doar dintr-o ceasca.
Am mers pe un principiu pe care l-am vazut si eu la altii. Adica, inainte de a lua mamaliguta de pe foc, inmoi lingura de lemn im apa si nivelez putin mamaliga prin presare usoara si rapida pe toata suptafata si in margini adancesc putin farful lingurei.
Deci, am rasturnat mamaliga, normal pe un platou. Apoi am clatit ceasca cu apa rece, am scurs-o bine si am pus imediat in ea mamaliga cu ajutorul unei linguri mari. Nu conteaza daca pui inadit, adica de mai multe ori pana se umple ceasca. O poti pune si pe jumatate. Apoi am rasturnat-o imediat pe farfurie. In functie de cat de tare sau moale este mamaliga, iese mai bombata sau putin mai plata. Mie mi-a iesit suuper. Va recomand sa incercati si voi, chiar cu cesti obisnuite. In cazul meu, a fost suficienta o portie dar la cesti obisnuite ca marime , merg doua sau trei. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca bune ar fi acele cesti de ceai cu gura mai larga decat fundul. Data viitoare am sa incerc cu ele. Succes !
Ideea mi-a venit instantaneu, fara sa fi cumparat nimic in prealabil. Mi-am spus ca, nu am cum sa stric nimic, nefiind vorba de invitati decat membrii familiei.
Deci, am folosit niste cesti mai mari pe care le aveam in casa. Eu le-am cumparat mai de mult pentru supa sau ciorba de burta. Ha ha, la supa mai merge dar, la ciorba de burta trebuie sa pun de doua ori ca, mie imi place mult si nu ma satur doar dintr-o ceasca.
Am mers pe un principiu pe care l-am vazut si eu la altii. Adica, inainte de a lua mamaliguta de pe foc, inmoi lingura de lemn im apa si nivelez putin mamaliga prin presare usoara si rapida pe toata suptafata si in margini adancesc putin farful lingurei.
Deci, am rasturnat mamaliga, normal pe un platou. Apoi am clatit ceasca cu apa rece, am scurs-o bine si am pus imediat in ea mamaliga cu ajutorul unei linguri mari. Nu conteaza daca pui inadit, adica de mai multe ori pana se umple ceasca. O poti pune si pe jumatate. Apoi am rasturnat-o imediat pe farfurie. In functie de cat de tare sau moale este mamaliga, iese mai bombata sau putin mai plata. Mie mi-a iesit suuper. Va recomand sa incercati si voi, chiar cu cesti obisnuite. In cazul meu, a fost suficienta o portie dar la cesti obisnuite ca marime , merg doua sau trei. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca bune ar fi acele cesti de ceai cu gura mai larga decat fundul. Data viitoare am sa incerc cu ele. Succes !
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
geta.c- Admin
- Mesaje : 2444
Data nasterii : 25/03/1954
Data de inscriere : 04/12/2010
Localizare : Galati
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Mese festive de Craciun
» Mese festive de Pasti
» Site-uri pentru alte lucruri de mana
» Alte accesorii
» Alte traditii si obiceiuri
» Mese festive de Pasti
» Site-uri pentru alte lucruri de mana
» Alte accesorii
» Alte traditii si obiceiuri
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum